piatok 21. júla 2017

V Plzni máte zodpovednosť aj za celý český futbal, hovorí tréner Koubek

Mužstvo doviedol k titulu a za odmenu dostal novú zmluvu do leta 2017.

"Vážim si to, že môžem pri tíme pokračovať. Myslím si, že sme urobili kus dobrej práce a teraz si len želajme, aby to išlo ďalej, "premieta šesťdesiattriročný kouč.

Šampiónom sa Plzeň stala pred dvoma týždňami. Cez víkend je Koubek podpísaný pod klubovým rekordom v počte bodov v jednej sezóne (72) a zároveň bol zvolený najlepším trénerom ligy.

"Viete, to ocenenie…Ja si veľmi dobre uvedomujem, že je to dôsledok dobré tímovej hráča, klíma v klube. To všetko je previazané. Či už vezmem managment, zamestnancov a hráča…Tí majú vôbec najväčšiu zásluhu.Bez celého tímu by človek nezískal nič, "vyhlásil Koubek.

Plzeň aj s Koubka sa po krátkej dovolenke a následné stavkove bonusy letnej príprave zameria na väčšie ciele než je ligový titul. Bude hrať o Ligu majstrov. Sláva, atraktívne zápasy s elitnými európskymi súpermi aj rozprávkové peniaze (380 miliónov korún), to všetko postup do základnej fázy so sebou prináša.

"Liga majstrov je výzva.


Človek ju musí chcieť dosiahnuť a ja sa o ňu so svojím tímom pokúsim, "poznamenáva plzeňský kouč.

Pritom si všetci dobre pamätajú, že keď v polovici augusta nahradil odvolaného Dušana Uhrina mladšieho, nie všetci plzenskí fanúšikovia Koubka vítali.Po desiatich mesiacoch mu však celý štadión po poslednom zápase aj zaplnené námestie pri oslavách úprimne tlieskalo.

"To poteší. Je to l epšie, keď je odozva pozitívna než negatívna. Je to ako so ženou. Najskôr sa jej nepáčite, potom vás spozná a prehodnotí to, "hovoril Koubek s úsmevom.

Bývalý ligový brankár je trénerom viac ako tridsať rokov. Ako hlavný kouč teraz prežil vrchol kariéry. Keď má povedať, sport stavky kam ho Plzeň počas necelého roka posunula, chvíľu premýšľa.

"Vo svojej kariére sme nikdy nepracoval s toľkými hráčmi národného mužstva. V tomto aspekte to bolo zaujímavé.Cítil som vyššiu zodpovednosť za celý český futbal, pretože reprezentácia na našich hráčoch spoločne s tými sparťanským stojí. "

stavkovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára